Scortisoara


  Scorţişoara se dovedeşte a fi o mirodenie cu proprietăţi terapeutice excepţionale.
  Este folosită în multe boli, inclusiv în diabet.
  În scop terapeutic, se foloseste scorțișoara de Ceylon.

   Tratamentul cu scorţişoară pentru diabet constă în administrarea zilnică a câte 350 mg de extract de scorţişoară sau o jumatate de lingurita de pulbere pe zi. 
 Tot ce trebuie să faci este să adaugi scorţişoara în dieta ta, condiment care se combină perfect cu alimente cum ar fi iaurtul, shake-urile proteice, laptele şi fulgii de ovăz, fructele de pădure, grepfrutul, portocalele, cafeaua şi ceaiul.
 Rezultatele sunt senzaţionale:
 • Nivelul glicemiei sau a zahărului din sânge scade natural
 • Creşte insulinorezistenţa de 20 de ori
 • Scad trigliceridele
 • Sunt prevenite complicaţiile cauzate de diabet.
 Scorţişoara se mai poate administra sub formă de:
 • Infuzie
 • Pulbere măcinată din lapte de scorţişoară pisată şi pudră de nucşoară, cuişoare şi ghimbir, dizolvată într-un pahar de lapte fierbinte. Se ia câte un vârf de linguriţă dizolvat într-un pahar cu apă sau suc de fructe natural, neîndulcit.
 • Ulei de scorţişoară – preparat din câteva batoane, pisate şi macerate 10 zile în 100 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
 • Lichior de scorţişoară – preparat din 2 batoane de scorţişoară, o linguriţă de nucşoară, 15 cuişoare şi 2 frunzuliţe de mentă, macerat 10 zile în cherry. Se ia înainte de mese.
 • Sau se pot mesteca în gură bucăţi de baton de scoţişoară.
 Precauţii şi contraindicaţii.
 Nu consumați scorțișoară în doze mari, și nu înghițiți pulberea ca atare, ci doar diluată sau amestecată cu alimente. Scorțișoara nu este indicată pe perioada sarcinii, copiilor sub 2 ani, și nici persoanelor alergice sau cu intoleranță la condimente.
 Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Niciun comentariu: